Lezen

Herfstige boekentips


Lezen is al vanaf kleins af aan één van mijn grootste hobbies. Wekelijks ging ik met mijn moeder naar de bibliotheek en haalde ik 10 boeken die ik allemaal in die week uitlas. Ik weet nog zo goed dat ik alle boeken met een tovermuts en een vergrootglas uit de bieb al gelezen had en dat er bij de nieuwe boeken het eerste boek van Harry Potter stond… Door Harry Potter en het feit dat ik niet kon wachten tot het Nederlandse boek uit kwam, ben ik uiteindelijk in het Engels gaan lezen en ben ik nooit meer gestopt.

Hieronder vind je een kort lijstje met boeken die ik onlangs heb gelezen en die perfect zijn voor dit seizoen. Beeld je even in dat je op een regenachtige avond met een kaarsje aan, onder een kleedje met een lekkere snack deze boeken aan het lezen bent. Dat is toch heerlijk? De boeken hieronder zijn allemaal in het Engels, maar sommige zijn ook al vertaald naar het Nederlands.

  1. Legends & Lattes door Travis Baldree
    Een orc is klaar met vechten en opent een koffiezaak in een stad waar nog niemand koffie kent. Ze heeft koffie ontdekt tijdens haar reizen en wil dit graag introduceren in de stad. Haar verleden brengt echter wat complicaties. Een echt feelgood boek! Er is ook een prequel, Bookshops & Bonedust, die vond ik persoonlijk wat minder.
  2. Pumpkinheads door Rainbow Rowell Sarah Stern
    Een gezellige herfstige graphic novel. Deja en Josiah zijn ‘seasonal’ beste vrienden. Elke herfst, gedurende de hele middelbare schooltijd, hebben ze samengewerkt bij een pompoenboerderij. Elke Halloween nemen ze afscheid en elke september worden ze weer herenigd. Deze Halloween is anders, dit is hun laatste seizoen, hun laatste dienst samen. Josiah is er melancholisch over. Maar Deja heeft een plan: wat als ze, in plaats van verdrietig te zijn, er knallend vandoor gaan? Ze zouden alle bezienswaardigheden kunnen zien, alle hapjes proeven en Josiah zou eindelijk kunnen praten met dat leuke meisje waar hij al drie jaar naar verlangt…
  3. Pumpkin Spice and everything nice door Katie Cicatelli-Kuc
    Lucy woont in een pittoresk dorpje dat elke herfst een trekpleister is door de mooie uitzichten en gezellige lokale winkeltjes. Ze werkt zelf met liefde in de koffiezaak van haar moeder, waar ze zelf alle baksels maakt. Alles loopt z’n gangetje, totdat aan de overkant van de straat een koffiezaak opent van een grote keten die bekend staat om zijn Pumpkin Spiced Lattes.
  4. The Pumpkin Spice Cafe en The Cinnamon Bun Bookstore door Laurie Gilmore
    Wanneer Jeanie het geliefde Pumpkin Spice Café in Dream Harbor van haar tante kan overnemen, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Het is tijd om een nieuwe start te maken, weg van haar saaie kantoorbaan in Boston. Logan, probeert de irritant vrolijke nieuwe eigenaresse van het café zoveel mogelijk te ontlopen, al helemaal als hij merkt dat hij zich steeds meer tot haar aangetrokken voelt. Zijn hart werd eerder wel erg publiekelijk gebroken, dus verliefd worden staat zeker niet op de planning. Kan Jeanie met haar vrolijkheid het hart van de grumpy Logan winnen, of heeft ze de enige persoon gevonden die niet voor haar charme valt? The Cinnamon Bun Bookstore gaat over een andere winkel in Dream Harbor.
  5. Autumn Chills door Agatha Christie
    Een verzameling mysteries met herfstthema. De herfst is het seizoen van mistige ochtenden en knusse nachten, maar als de bladeren beginnen te vallen, worden de nachten langer en de schaduwen donkerder… Afgelegen huisjes, griezelige landhuizen, spookachtige achtervolgingen en vervloekte graven in overvloed in deze verzameling van 12 bovennatuurlijke mysteries en moorddadige plots met Hercule Poirot, Miss Marple en Agatha Christie’s andere favoriete detectives.
Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply